Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Scholrolletjes met mosterdsaus

Aantal personen: 2

Ingrediënten

300 gr scholfilets(tongfilet, tongschar)
100 gr dunne sperziebonen
zout en peper
1 bosuitje
50 gr worteljulienne(in reepjes gesneden wortel)
125 ml créme fraîche
1 eetl grove mosterd
½ dl droge witte wijn

Bereiden

Snijd de puntjes van de boontjes en kook ze in een pan met weinig water en zout in ca.6-7 minuten beetgaar. Halveer de scholfilets in de lengte en bestrooi ze aan beide kanten met zout en peper. Snijd het bosuitje in dunne reepjes van 5 cm lang. Giet de boontjes af. Leg op elke scholfilet aan de brede uiteinde een bergje van boontjes, wortel en bosui en rol de scholrolletjes zo op, dat de groente er aan één kant uitsteekt. Plaats de rolletjes naast elkaar in een goed ingevette lage ovenschaal. Roer in een kom de créme fraîche met mosterd, wijn, zout en peper naar smaak door elkaar en schenk de saus over de rolletjes. Laat de scholrolletjes in een voorverwarmde oven van 175 graden in 15 minuten gaar worden of in de magnetron op 600 watt in ca. 10 minuten.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Scholrolletjes met kool
Fumet de poisson
Visgoulash met perzik
Forel in roomsaus
Noorse zalm Sichuan

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes